INDIAI CITROMFŰ Cymbopogon flexuosus Az indiai citromfűből füstös, citrusos esszenciális olaj állítható elő, amely számos előnyt kínál használójának. Az ázsiai gasztronómia már régóta alkalmazza az indiai citromfű esszenciális olajat levesek, teák és curryfélék elkészítéséhez, valamint hal-, szárnyas-, marha- és tengeri ételek ízesítéséhez is. Intenzív, gyógynövényes aromájának köszönhetően bármilyen helyiség légkörére üdítően hat. Elsődleges előnyök Használatával megannyi ételbe kellemesen pezsdítő ízt csempészhet, a sós-fűszeres ízvilágtól egészen az édes desszertekig.Füstös, citrusos aromája bármilyen helyiségben üdítő légkört teremt. · Főzés indiai citromfű esszenciális olajjal · Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben indiai citromfű esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem. Használati módok Használja ázsiai jellegű levesek, teák és curryk ízesítéséhez.Harmonikus keveréket alkot bazsalikom, kardamom és fodormenta esszenciális olajokkal. Figyelmeztetés Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrrel való érintkezés esetén hígítsa bőségesen hordozóolajjal.